Inzicht door PaardenInzicht door PaardenInzicht door PaardenInzicht door PaardenInzicht door PaardenInzicht door PaardenInzicht door PaardenInzicht door PaardenInzicht door Paarden

Gemeente Enschede

Hallo Marieke,

Via deze weg wil ik je bedanken voor de coaching zelfreflectie en de manier waarop je het begeleid hebt. Wens je verder veel succes met het geven van trainingen. Om mijn ervaringen met anderen te delen en tevens te stimuleren om ook aan zelfreflectie door “Inzicht door Paarden” te gaan doen, een korte samenvatting van mijn beleving.

Via mijn werkgever ( Gemeente Enschede) mag ik af en toe cursussen en opleidingen volgen, a. om bij te blijven en b. voor persoonlijke ontwikkeling. Ik wilde wat tijd in mezelf investeren door iets persoonlijks te doen. De gebruikelijke cursussen op het persoonlijke vlak zijn veelal hetzelfde en ik wilde juist heel iets anders.

Ik heb Marieke op een paardenconcours leren kennen en wist dat zij iets deed met paarden en coachen. Na een intakegesprek heeft zij een voorstel met offerte gemaakt voor een persoonlijk zelfreflectie en coachingtraject. Een belangrijk onderdeel van deze zelfreflectie was letterlijk “ Inzicht door Paarden” en dat sprak mij wel aan. Ik rijd al meer dan 20 jaar paard dus extra uitleg hierover lijkt me overbodig.

Het onderdeel zelfreflectie met paarden was zeer leuk en leerzaam. Wanneer je jarenlang met paarden werkt is het even wennen op een andere manier naar paarden te kijken en/of met ze te werken. Het was niet zwaar om te doen, al had ik verwacht mijn ervaring met paarden te kunnen gebruiken voor de zelfreflectie. Dat bleek echter maar voor een heel klein deel waar te zijn. En gelukkig maar, anders had ik het uiteindelijk niet zo leuk gevonden.

De inhoud van Inzicht door Paarden hoef ik niet uit te leggen, dat staat wel op de website. “Inzicht door paarden” is heel leerzaam. Een aantal zaken over mezelf heb ik bevestigd gekregen. Maar ook veel tips over mijn non-verbale communicatie. Een leuke manier om over je zelf te leren. En het leukste, vind ik, is dat je het geleerde meteen toe kunt passen in de praktijk.

Al met al “ Inzicht door Paarden” was heel leerzaam, erg leuk om te doen en op een ontspannen manier door Marieke gegeven en uitgelegd.

Met vr.gr.

Paul Koekkoek, Gemeente Enschede